My little pony, flamländska porträtt och mustascher

av Tidskriften Astra

Om jag inte hade vänner som ibland drog i väg med mig skulle jag lätt kunna fastna på internet resten av livet. Det finns ju så oändligt många intressanta, roliga, och vettiga artiklar, bloggar, serier, filmer … För att inte tala om alla bloggar, filmer och serier som inte egentligen är särskilt roliga eller intressanta, men som en ändå lyckas tillbringa timtal med att kolla igenom. (Eller kanske det bara är jag som helt saknar självdisciplin?)

För att ni inte ska behöva slösa lika mycket tid som jag på att ögna er igenom fjortonhundra blogginlägg, kommer jag på fredagar att samla ihop en plock och fynd-lista. Här kommer den första:

– Är du en av de lyckliga jävlar som är ledig i sommar? Här är en lista på feministisk sommarläsning.

– Ska du hänga med barn under sommaren (eller är du som jag och smygläser barn- och ungdomslitteratur?): Amelia Bloomer-projektet samlar feministiska barn- och ungdomsböcker, här hittar du både årets och tidigare listor.

– Ännu mera litteratur: intressant blogg om kvinnliga författare i Polen. Låt dig inte avskräckas av infon om universitetskurser i de senaste inläggen bara.

– Vet du inte vad du ska göra i helgen? Gå ut och gör folks promenader lite roligare genom att hänga upp någon av de här:

  1. How were you born? (Jag skulle knipsa åt mig Gaga-lappen.)
  2. Allt blir roligare med mustasch! Ta en A4, klipp flikar i ena kanten och rita mustascher på flikarna. Häng upp på stan. Här hittar du lite inspiration för olika modeller. (Och här är en för alla fontnördar där ute.)
  3. Klistra upp varningar på speglar.
  4. Och så finns förstås favoriten, gubbkärringen!

– Är du övertygad om att ”My Little Pony: Friendship is Magic har gjort mera för feminismen än något annat de senaste tio åren?” Här är en som håller med! Dessutom med bonus Pony wheel.

– Konstnären Nina Katchadourian gör fantastiska nytolkningar av gamla flamländska porträtt – med hjälp av det hon hittar i flygplansbadrum.

– På söndag ska de som är i Helsingfors naturligtvis komma till Paviljongen mellan Designmuseet och Arkitekturmuseet för att titta på Apflickorna med Astra och Filmjournalen! Här finns mera info om evenemanget.

Ha en awesometastic helg, vi ses på söndag!

Annonser