Bröst, bysthållare och Bewitching Brokers

av Tidskriften Astra

Efter en paus på en vecka då mitt liv plötsligt bestämde sig för att inse att det är ju faktiskt är sommar är det åter dags för fredagslista! Blir en lite kortare variant i dag, men fyra bra grejer har jag skrapat ihop. Here we go:

– Visste ni att den första kvinnan som ställde upp i presidentvalet i USA hette Victoria C. Woodhull – och hon gjorde det redan 1872! Som om inte det räckte blev hon dessutom första kvinna att öppna en egen bank på Wall Street (hon och hennes syster kallades för The Bewitching Brokers). Fascinerande kvinna. Här hittar du en intressant artikel om hennes liv.

Här hittar du en massa nummer av ett awesome feministiskt zine, Shocking Pink, som gavs ut 1981-82 och 87-91. Veckoslutets läsning fixad!

Arkeologer har hittat en 600 år gammal bh! Och inte bara det, man hittade också ett par av något som ser ut som ultramoderna bikinitrosor – men nix, det är ett par underbyxor för män eftersom ”underpants were considered a symbol of male dominance and power”. Come again? ”Medieval drawings often show a man and a woman fighting for a pair of underpants in a symbolic battle to see who ”wears the trousers” in the family.” Det här kommer helt klart att bli mitt nya favorit-random fact att dra upp i konversationer.

– Är du som jag trött på alla dessa sönderphotoshopade, überperfekta bröst som daskar en i ansiktet så fort man sticker näsan utanför dörren? VARFÖR tror så många reklammakare att vi blir gladare och mer köpsugna av att konfronteras med något som inte går att uppnå hur vi än försöker? Suck. Om du behöver en påminnelse om att människor ser ut på hur många olika sätt som helst, och alla lika normala, kolla in det här fotogalleriet: Have you seen non-sexualized photos of normal breasts?

Och med det önskar jag er en fin helg!

Annonser