Så här tacklar du ilskan

av Tidskriften Astra

Vibrerar du som jag av raseri över alla dessa ”grattis på kvinnodagen”-tillrop och ”jag älskar kvinnor”-statusar på Facebook? Är du rädd att du tappar kontrollen och knäar nästa person som vill pracka på dig rosor på gatan?

Här är tre steg för att hantera frustrationen:

1. Mata ilskan genom att läsa valfri mängd sidor ur Valerie Solanas Scum-manifest.

”Det faktum att mannen är fullständigt egocentrisk, att han är oförmögen att relatera till, känna empati med och identifiera sig med andra människor, samt att han är uppfylld av en massiv, genomträngande och diffus sexualitet gör honom psykologiskt passiv. Han hatar sin passivitet och därför projicerar han den på kvinnor. Han definierar mannen som aktiv och sätter sedan igång och bevisar att han är det (”bevisar att han är Man”). Hans främsta strategi för att försöka bevisa det är att knulla (Stor Man med en Stor Kuk gör en Stor Grej).”

3. Få upp pk-peppen med Bianca – det är viktigt att lyssna tills du känner dig riktigt riktigt jävla pk. Så pk du bara orkar, hinner och kan, så pk att alla rasister och homofober och manschauvinister sätter sin rosa kvinnodagsskumpa i halsen. Älska pk.

 

2. Gå ut på stan och gör något riktigt irriterande.

pizza

“In 1921, early suffragettes often donned a bathing suit and ate pizza in large groups to annoy men … it was a custom at the time” (via Got a Girl Crush)

Med detta önskar jag dig en riktigt förskräcklig kvinnodag.

Sara

Annonser